instalatii electrice

    Firma
noastra vine in sprijinul nevoilor dumneavoastra, oferindu-va servicii profesionale care implica proiectare, consultanta, verificare proiecte si executie a instalatiilor electrice.
    Suntem o echipa care ne implicam cu pasiune in munca noastra, de aceea ea nu se materializeaza doar in realizarea proiectelor ci si in castigarea partenerilor de durata.

     Alimentarea cu energie electrica a unei locuinte este o prestare de serviciu, care trebuie sa se adapteze la exigentele economiei de piata (cerere si oferta)
Caracteristicile tehnice ale materialelor cu care se realizeaza bransamentul electric sunt determinate de valorile puterilor tranzitate si cerintele cu privire la continuitatea in alimentare
Bransamentul electric care leaga reteaua (n.a. – a furnizorului) la intrerupatorul situat in locuinta poate fi: aerian, aerian-subteran, subteran. Intrucat, indiferent de solutia de alimentare, exista un racord, BE individual, are urmatoarele componente:

racordul la reteaua furnizorului;
un cofret (firida) de protectie ;
contorul;
releul receptor sau ceasul de comanda a tipului de tarif;
intrerupatorul de bransament (IB);
coloanele electrice de legatura dintre echipamentele de mai sus.

    Pentru aparatele de control si protectie se precizeaza locul unde se instaleaza:
contorul – in limita proprietatii, cu acces neingradit pentru agentii EdF, sau pe fatada cladirii cu conditia asigurarii accesului neingradit pentru agentii EdF. ;
intrerupatorul – conform NF-C14-100 „acest aparat se instaleaza intotdeauna in interiorul localului abonatului, chiar si in cazul in care panoul de masura se afla in exteriorul acestui local“. Se face precizarea ca localul este inchis si inaccesibil din exteriorul proprietatii.
    In caz exceptional, intrerupatorul de bransament se poate instala si in limita proprietatii, insa in acest caz, in locuinta trebuie instalat un intrerupator general de sectionare (IGS) pe intrarea in tabloul general (n.a – punere si scoatere de sub tensiune) care poate fi manual sau automat,
     Va oferim servicii complete dar si servicii de inlocuire, de intretinere, de obtinere a autorizatiilor si de verificare a tuturor instalatiilor de ventilare si de climatizare. Alimentarea cu agent frigorific este realizata din conducte de cupru. Tubulatura rectangulara si circulara este realizata din tabla zincata sau din ALP.
    De asemenea va mentionam ca noi efectuam verificari si probe la rece si la cald inaintea punerii in functiune a instalatiei. Va stam la dispozitie cu personal specializat in montaje de instalatii, cu experienta in domeniul instalatiilor de ventilatie si de climatizare atat pentru montaj-executie lucrare cat si pentru indrumare si proiectare a acestora
       Gradul de civilizaţie al unui oraş este dat, printre altele, şi de nivelul de iluminare al strãzilor şi bulevardelor sale pe timpul nopţii. De asemenea, punerea în valoare a unor clãdiri sau monumente istorice se poate face prin realizarea aşa-numitelor iluminate arhitecturale. În dorinţa de a rãspunde acestor necesitãţi, de-a lungul timpului firma noastra şi-a format specialişti şi s-a dotat corespunzãtor, astfel încât în prezent executã toatã gama de lucrãri legate de realizarea unei instalaţii moderne de iluminat public:

canalizãri electrice subterane pentru alimentarea cu energie electricã a corpurilor de iluminat;
confecţionarea şi montarea stâlpilor metalici de iluminat public;
montarea corpurilor de iluminat pentru necesitãţi stradale sau pentru realizarea unui iluminat special;
execuţia instalaţiilor de iluminat pentru monumente istorice, sedii de societãţi comerciale, clãdiri administrative, etc.
       O locuinţă echipată cu un sistem Smart Home oferă mai mult confort, eleganţă, reducerea costurilor de întreţinere prin optimizarea consumului de energie.Trebuie reţinut însa faptul că Smart Home combină echipamentele existente şi le integrează într-un sistem unic performant. Astfel multiplele telecomenzi ale televizorului, DVD-ului, sistemului de sunet, climatizarii, sistemului de lumini, alarmei şi supravegherii video sunt eliminate şi centralizate într-un singur dispozitiv de control.
Pentru cei care au posibilitatea materială de a construi o casă cu toate dotările necesare, este obligatoriu a avea o soluţie de tip Smart Home. Aceste soluţii sunt cel mai adesea utilizate în hoteluri, centre comerciale, instituţii, birouri, dar şi în locuinţe.
Sistemele existente folosesc diferite tehnologii, sistemul de transmitere folosit putând fi wireless sau prin cablu. Aplicaţiile existente într-o locuinţă sunt încorporate într-un sistem unitar, iar coordonarea centralizată a tuturor funcţiilor se poate face fie local din imobil, fie de la distanţă prin telefon mobil sau internet.

Principalele aplicaţii ale unui sistem Smart Home sunt:

sistemul de securitate;
sistemul de automatizare a luminii, încălzirii din locuinţă, controlul jaluzelelor, tv, video, piscină, irigaţia gazonului şi altele;
sistemul de acces;
sistemul de supraveghere video;
Comunicaţia întregului sistem este bazată pe tehnologie BUS. Toate componentele principale ale sistemului: unitatea centrală, unităţile de intrari, unitatile de iesiri, unităţile pentru control (tastaturi, termostate de cameră, butoane de comandă) sunt conectate între ele prin intermediul a două fire. Cele două fire asigură atât mediul de cominicaţie între unitatea centrală şi module cât şi alimentarea lor.
Această tehnologie este benefică din punt de vedere economic, faţă de tehnologiile mai vechi, eliminându-se multitudinea de circuite pe distanţe lungi care faceau legatura între fiecare element şi unitatea centrală.
Tot datorită acestei tehnologii este posibilă realizarea unui singur sistem care să înglobeze mai multe subsisteme cu funcţii diferite, subsiteme care până acum erau de sine statatoare ca: sistem de alarmă, sistem antiincendiu, sistem reglare lumini, sistem reglare temperaturi, etc.
       Verificarile PRAM reprezinta verificarea prizelor de impamantare si paratrasnetelor si are ca scop: Prevenirea electrocutarii personalului care utilizeaza instalatia electrica si echipamentul de lucru; Prevenirea incendierii cladirilor si prevenirea distrugerii aparaturii electrice si electronice; Verificare continuitatii nulului de protectie. Verificarea si masurarea se efectueaza conform STAS 12604/4. Verificarea PRAM reprezinta masurarea rezistentei de dispersie a instalatiei de pamantare si paratrasnetului cu aparat special pentru acest scop. Aparatul este verificat periodic de metrologie autorizata. Periodicitatea verificarii PRAM este prevazuta de doua ori pe an (o data pe timp uscat si o data pe timp umed).
       Paratrasnetul protejeaza structura prin interceptarea trasnetului si ghidarea curentilor in pamant. Deoarece trasnetul are tendinta de a lovi cel mai inalt obiect din vecinatate paratrasnetul se instaleaza in punctul cel mai inalt al cladirii si de jur imprejurul acoperisului. O priza de pamant (impamantare) este formata din elemente metalice ce au rolul de a disipa sarcinile electrice rezultate din descarcarea loviturii de trasnet fara a provoca supratensiuni periculoase de pas. Prizele de pamant sunt:

singulare
orizontale
verticale
de adancime
de mare adancime
naturale
artificiale :
 
Copyright © 2016 Neagu Bogdan | Total ElectricServ | Acasa | Despre noi | Portofoliu | Preturi | Galerie | Contact |